Drie voordelen van actieve houtskool in je beauty routine

Je bent vast al eens een gitzwart gezichtsmasker tegengekomen met iets van "charcoal" in de naam verwerkt. Actieve houtskool is dan ook een echte trend in huidverzorging. Het gebruik komt uit Japan, waar ze actieve houtskool al eeuwenlang gebruiken in de verzorging van hun - delicate - huid. Ook bij Fin du Jour pikken we de trend op met de Binchotan Charcoal producten van Morihata. Benieuwd naar de voordelen voor jouw huid? We sommen ze hier op.

1. HOUTSKOOL WERKT ZUIVEREND

Last van verstopte poriën en een onzuivere huid? Dan kan een reinigingsproduct met actieve houtskool heel wat voordelen bieden. Gebruik de Binchotan Charcoal Facial Puff van Morihata met of zonder cleanser om je huid een diepe reiniging te geven en je poriën vrij te maken van vuil. Heb je geen vette huid, maar wetl last van onzuiverheden? Omdat actieve houtskool niet door de huid opgenomen wordt, zuivert het zonder uit te drogen. Je kan dus de Facial Puff ook perfect gebruiken als je een droge of gevoelige huid hebt.

2. HOUTSKOOL LAAT DE HUID STRALEN

Voeg actieve houtskool toe aan je huidverzorging en krijg een instant glow. Met de Morihata Face Scrub Towel exfolieer je de huid zachtjes en verwijder je zo de dode huidcellen, waardoor een nieuwe, stralende huidlaag zichtbaar wordt. Perfect als je last hebt van een doffe of vermoeide huid of bij onzuiverheden.

3. HOUTSKOOL MAAKT JE TANDEN WITTER

Het lijkt tegendraads om met een gitzwarte tandenborstel toch schonere, wittere tanden te verkrijgen. Maar de toevoeging van actieve houtskool aan de haartjes van de Morihata Toothbrush zorgt weldegelijk voor een antibacteriële werking. De houtskool hangt zich vast aan tandplak en vuil en verwijdert die zo van je tanden, maar houdt ook het borsteltje schoon. En geef toe: de kleurrijke uitvoeringen van de Morihata tandenborstels vormen echt een leuk extra in je badkamer. Blauw, rood of geel: welke kies jij?

Ontdek Morihata in onze webshop.

Be the first to comment...
Leave a comment